Over ons

Mogen wij ons even voorstellen ?

Plankvast is de enige amateurtoneelgroep die Waasmunster rijk is !

25 jaar geleden opgericht door enkele toneelliefhebbers die tussen pot en pint vonden dat ze echt wel iets misten in hun gemeente : een groep die af en toe wat cultuur in de vorm van een theatervoorstelling brengt. Het enthousiasme hiervoor bleek groter dan verwacht en voor men het goed en wel besefte, werd er volop gewerkt aan een dubbelproductie : in april 1993 bracht VZW Plankvast voor het eerst én met groot succes 'Het Jubileum' (door de volwassenen) en 'Antigone' (door de jongeren).

Het was de start van een succesvol project. Sedertdien brengt Plankvast elk jaar (in de beginjaren zelfs 2 keer per jaar) een mooie productie op de planken, waar we terecht fier op mogen zijn. Geen genre gaan we uit de weg : van Griekse tragedie over klassiekers van Shakespeare tot sprookjes, drama of komedie. Neem gerust eens een kijkje in onze lijst van producties!

Over de jaren heen, wisselde de cast. De jongeren die er van bij het begin bij waren, werden ouder en sloten aan bij de volwassenproducties, waardoor onze jongerenwerking verwaterde. Maar de laatste jaren hebben we tot onze grote vreugde weer heel wat jongeren kunnen warm maken voor toneel. Het begon met een eigentijdse bewerking van 'Sneeuwwitje', en dat heeft de toneelkriebels opgewekt bij onze jeugd. Vanaf dan wisselen we onze producties af : het ene jaar laten de jongeren het beste zien van zichzelf, het jaar daarop komen de volwassenen aan de beurt.

We kijken ook graag verder dan onze vereniging alleen en zetten samenwerkingen op : met GC Hoogendonck, waar we sinds een aantal jaar naar uitweken, met de kunstacademie, met de Wereldwinkel, ... Een geslaagde kruisbestuiving !

Maar één ding is altijd een constante geweest : de ongelooflijke ploeg die alles elk jaar weer mogelijk maakt. Onze acteurs kunnen steeds rekenen op een team dat achter de schermen hard werkt, maar tegelijk ook veel plezier maakt. En dat maakt Plankvast zo'n geweldige groep.