Plankvast VZW

Geluksmomenten

In het gezellige restaurant van Ernesto Calvinu, Essa De Calvi wordt de verjaardag van Irene gevierd.  Samen met haar echtgenoot, Albert  - een succesvol zakenman met een eigen bedrijf -  geniet ze van de heerlijke gerechten in aanwezigheid van hun twee zonen, David en Tom.  David, hun oudste zoon heeft zijn vrouwtje Stephanie (Stef) meegekregen.  Na wat strubbelingen in hun huwelijk beginnen ze met een schone lei.  Aan het einde van de tafel ontwaren we ook nog Tom, de jongste telg en zijn kersverse vriendin Cindy.  Die zich duidelijk niet meteen op haar gemak voelt nu ze zo goed als direct na hun eerste ontmoeting met Tom ’s familie geconfronteerd wordt.  Alan Ayckbourn ’s Geluksmomente

Auteur: 
Alan Ayckbourn
Regisseur: 
Peter Michel

Het gezin Van Paemel (2023)

Het gezin Van Paemel

Oer Vlaams en toch universeel, gecreëerd in de 19e eeuw, maar eigenlijk tijdloos en blijvend actueel, laat dit krachtige toneelstuk, Shakespeare waardig, al decennialang niemand onberoerd. De clash tussen vaders en zonen, moeders die het recht worden ontnomen in te grijpen, dochters die de mond worden gesnoerd en geen rechten hebben omdat ze vrouw zijn, het stuitende onrechtvaardige contrast tussen arm en rijk, de moeizame sociale strijd, dat alles komt op een pakkende manier in dit stuk aan bod en blijft ontroeren.

Auteur: 
Cyriel Buysse
Regisseur: 
Steve De Schepper

november 2023: Het gezin Van Paemel

Plankvast speelt dit jaar het onverwoestbare Het gezin Van Paemel van Cyriel Buysse.
We geven de regie in handen van Steve De Schepper, die eerder bij Plankvast Het Belang van Ernst, Midzomernachtdroom en Anatole regisseerde.

Noteer alvast de speeldata in je agenda en hou onze website en facebook in de gaten voor de start van de kaartenverkoop.
Je kan je ook inschrijven op onze nieuwsbrief dan krijg je onze updates in je mailbox. 

Vredesconcert

Plankvast verzorgt tussenteksten met passende gedichten bij liederen van solidariteitskoor WEERBOTS en een ad hoc koor van vluchtelingen uit Oekraïne. Een vredesconcert op initiatief van de deelraad Cultuur en Bib.

Bestel je tickets via de website van Waasmunter en kom langs op de voorstelling. 

Romeo & Julia (November 2022)

Op ware liefde moet je soms lang wachten.
Twee jaar geleden stond iedereen in de startblokken maar werd de finish net niet gehaald door een pandemietje.
Nu is het dan zover.
Eindelijk.
En ware liefde is het wachten waard!

Auteur: 
W. Shakespeare
Regisseur: 
Dirk Van Vaerenbergh

Kludde (november 2021)

Het jaar is 2085, de wereld die wij kennen is niet meer.  Na de zoveelste bankencrisis, beurscrash en pandemie staat de wereld in brand. Alle landen begonnen zich één voor één terug te trekken uit verbonden en verdragen. Geen VN meer, geen Europa meer, geen klimaatverdrag meer, niks meer. De wereld was plots niet meer grenzeloos en elk land plooide op zichzelf terug. Tot op de dag van vandaag heerst er nog altijd stilte op alle internationale communicatiekanalen. In dit politiek klimaat  moeten rechercheurs Vergauwen en Versmissen misschien wel de meest belangrijke zaak uit hun carrière het hoofd bieden.

Auteur: 
Mathias Van Mieghem
Regisseur: 
Mathias Van Mieghem

De Meermin zoekt lokaal talent

De Meermin zoekt talent

Vanaf 22 april opent het nieuw vrijetijdscentra "De Meermin"de deuren. 

Op 4 september is het een feestelijke opening.

Om deze opening een lokale toets te geven zoeken ze talent dat op het podium wil staan.

De organisatie gebeurt niet door Plankvast maar we willen wel graag mee op het podium staan.

Concreet wil het organiserend comité heel de avond lang kleine voorstellingen spelen van +- 25 minuten om zo veel mogelijk mensen de kans te geven een kijkje te komen nemen.

Romeo, 't zal voor een andere keer zijn

Met de onzekerheid rond curves, maatregelen en ieders gezondheid hebben we besloten de productie Romeo & Julia voorlopig uit te stellen.
Ondanks de maatregelen die bestaan om toch te kunnen spelen, is het naast de inspanningen die nationaal van ons verwacht worden momenteel niet te verantwoorden om een productie voor te bereiden en te brengen.
Intussen heeft de overheid ook beslist alles te verbieden.
We hopen dat jullie dit begrijpen. 

De ticketverkoop is stilgelegd, kaarten kopen is niet meer mogelijk.
Dit weekend bekijken we onze kaartenverkoop en daarna contacteren we iedereen die reeds tickets had gekocht. 

Romeo en Julia (uitgesteld)

Dit was ongetwijfeld het bekendste en meest romantische liefdesverhaal aller tijden.

Deze twee jonge mensen werden het symbool voor alle liefdes die niet mogen zijn, omwille van een verschillende cultuur, ras of godsdienst. Omwille van leeftijd of gender. Omdat de ene studeert en de ander niet, de ene rijk is en de ander niet. Omwille van rang en stand, taal of nationaliteit. Nog steeds, ook vandaag.

Dit universeel verhaal is zo aangrijpend omdat het zo herkenbaar is. Iedereen wordt of werd ooit wel eens verliefd, sommigen meerdere keren, met vaak hinderpalen.

Auteur: 
W. Shakespeare
Regisseur: 
Dirk Van Vaerenbergh

Romeo en Julia

We brengen in November "Romeo en Julia"

Dit is ongetwijfeld het bekendste en meest romantische liefdesverhaal aller tijden.

Deze twee jonge mensen werden het symbool voor alle liefdes die niet mogen zijn, omwille van een verschillende cultuur, ras of godsdienst. Omwille van leeftijd of gender. Omdat de ene studeert en de ander niet, de ene rijk is en de ander niet. Omwille van rang en stand, taal of nationaliteit. Nog steeds, ook vandaag.

Pagina's